keskiviikkona, tammikuuta 05, 2005

On epäreiluu ihmiselo tää

Kansalainen on näemmä saanut nauttia lisääntymiskyynistelevästä työtoverista lapsineen. Lienee hauskempaa kuitenkin kuin ihminen, joka hymmäilee tunnistamiskelvottomia iskelmiä toisten yrittäessä kirjoittaa.

Joka tapauksessa olen tullut siihen tulokseen, että ihmisen kannattaa ehdottomasti paitsi esimerkiksi juopotella, myös lisääntyä.

Tämä siksi, koska molemmat sisältävät niin paljon variaatioita valinnan vapauden suhteen, varsinkin juopottelu. Jos nimittäin päättää juopotella, sitä tosiaan voi olla monenlaisessa humalassa. Tai jopa tosi kännissä. Mahdollisuuksia on lähes loputtomiin. Selvinpäin sitä vain on selvinpäin, eli tämän funktion suhteen vailla jatkovalinnan mahdollisuuksia. Lisääntymisen suhteenkin variaatioita on tarjolla todella paljon, ja kuten juopottelussa, on tarjolla myös ennalta arvaamattomia, yllätyksellisiä muuttujia, mutta juopottelusta lisääntymisen puolestaan erottaa sen varsin epätoivottu siinä avautuva mahdollisuus vähentyä. Se tosin onnistuu jokaiselta lisääntymättömältäkin, ennemmin tai myöhemmin.

Selvinpäin oleminen ja lisääntymättä jättäminen ovat selkeästi esimerkkejä valinnoista, jotka kaventavat ihmiselämän mahdollisuuksien tarjoomapalettia.

Ne ovat valintoja tylsille, putkiaivoisille kuiviksille, jotka käyttävät valinnan vapauttaan väärään suuntaan.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

"Selvinpäin oleminen ja lisääntymättä jättäminen ovat selkeästi esimerkkejä valinnoista, jotka kaventavat ihmiselämän mahdollisuuksien tarjoomapalettia.

Ne ovat valintoja tylsille, putkiaivoisille kuiviksille, jotka käyttävät valinnan vapauttaan väärään suuntaan."

No, no. Jos minä en olisi pysytellyt selvinpäin, olisin jäänyt opiskelemaan kemiaa ja mennyt naimisiin jonkun opiskelijabileissä tapaamani joutavan tipun kanssa. Minusta olisi tullut asuntoon ja kultaiseen noutajaan säästävä teollisuuskemisti, ja olisin juonut itseni avioeroon ja tärviölle (koska kohtuus ei ole koskaan ollut minun sanavarastoani). Maailma olisi jäänyt ilman iirin kieltä ja käsitettä "nuorten naisten fasistinen pahuus".

- P.

12:06 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home