keskiviikkona, joulukuuta 29, 2004

Voiku oisit sanonu Tsunami, niin mulla ois ollu vitsi

Tuossa joitakin vuosia sitten vietin kevään Ateenassa, jonne eräällä viikolla jostakin syystä saapui tavattomasti amerikkalaisia turisteja. Jopa siinä mittakaavassa, että he tuommoisessa muutaman miljoonan asukkaan kyläpahasessa tuntuivat tulevan joka käänteessä vastaan.

Kerran satuin Akropoliin alla sijaitsevalla turistialueella, josta kävin ostamassa pähkinöitä, tilanteeseen, jossa lihava, lähes parodiaan saakka amerikkalaiseksi turistiksi pukeutunut amerikkalainen turisti mallia rikas jenkkimamma riiteli pähkinänmyyjän kanssa. Istuskelin läheisellä kiviaidalla kahvia lipittäen ja hihittelin ääneen kun täti alkoi kailottaa: Don´t you try to fool me! I am a citizen of United States of America and I´m not going to be treated like this! (Tai jotakin hyvin paljon vastaavan kaltaista älämölöä turisti suolsi.)

Lähes äärettömän hauskaksi tilanteen teki se, että samalla kun muori kailotti, joku varasti siltä lompakon. Jonka taas pähkinänmyyjän kaveri huomasi, syöksyi albaaninuorisorikollisen perään ja niskasta raahaten pakotti tämän antamaan lompakon takaisin turistille, joka ei ollut edes kunnolla ehtinyt tajuta koko tilannetta. Eipä kiitellyt amerikaano, mutta hiljenipä ainakin. Ihan kunnon kavereita nuo kreikkalaiset. Vaikka, jos olisivat osanneet englantia paremmin, eivät varmaankaan olisi turistia auttaneet. Ilmeistä on, että pähkinänmyyjä tulkitsi turistin kiihtyneen molotuksen täysin normaaliksi kaupankäynniksi. Sellainen on siellä päin ihan tapana.

Ai jutun pointti? No olkoon vaikkapa se, että kun nyt jokin niistä katastrofeista, joita nyt maailmassa sattuu kaiken aikaa, taas sattuu, on tärkeintä toimia seuraavasti.

OTA HETI SELVÄÄ onko mitenkään mahdollista, että paikalla olisi ollut SUOMALAISIA. Sillä olet SUOMEN KANSALAINEN ja koskapa meitä on vain viitisen miljoonaa, voi hyvin olla, että katastrofipaikalla ON OLLUT JOKU TUTTU!

Sen jälkeen KATSO UUTISIA kuin et olisi uutisia aiemmin nähnytkään. KUUNTELE RADIOTA! Surffaa NETISSÄ! Kysele KAVEREILTA tuntevatko he ketään, joka vakituisesti asustelisi OUGADABADABUMIN SAARISTOSSA sijaitsevalla TSUBADUBASAARELLA.

Harjoittele JÄRKYTTYNEITÄ ILMEITÄ, sillä niitä tarvitaan sosiaalisissa kanssakäymisissä seuraavan kuukauden ajan. Lahjoita rahaa PUNAISELLE RISTILLE ja kehota KAIKKIA MUITAKIN tekemään niin. PAHEKSU jos joku ei noudata kehotustasi. Keskustele aiheesta TAUKOAMATTA – ja kaikkien kanssa, tuttujen ja tuntemattomien. Jaarita katastrofista KAUPASSA, TAKSISSA, BUSSIPYSÄKILLÄ, TÖISSÄ, KOTONA ja KAPAKASSA. Syöksy ihmisten perään toiselle puolelle tietä HUUTAEN KATASTROFIN TUNNUSSANAA! Roiku LAHKEESSA ja KINUA kommentteja! Ole JÄRKYTTYNYT!

Ja ennen kaikkea: ylevöidy IHMISENÄ, SUOMALAISENA, VAPAAN TIEDONVÄLITYKSEN YLPEÄNÄ PUOLUSTAJANA, Kaikkien Hyvien Tyyppien Perikuvana ja Esi-Muumina tasolle, jossa voit kirjoittaa BLOGIISI näin.

Koska se on TÄRKEINTÄ juuri nyt!


5 Comments:

Blogger Sedis said...

Onks tää joku antimainos?

10:58 ap.  
Blogger Mikko said...

No periaatteessa ei, sillä Hämärän länkytyksen yhtiömuoto ei ikävä kyllä vielä toistaiseksi salli ns. IPO:n järjestämistä. Idea on kylläkin hyvä. Pidän sinut informoituna mikäli tilanne muuttuu. Suunnitelmissa on toki esim. Hämärän länkytyksen kriisiavustustukirahaston perustaminen, mikäli meitä uhkaa jokin suurempi katastrofi. Vaikkapa oluen loppuminen jääkaapista. Tuet varmasti mielelläsi hädänalaisia?

11:14 ap.  
Blogger kew said...

Mulla on parikin kaveria (kuinka naurettava sattuma) Thaimaassa.
En kyllä edes tiedä kuuluuko se tuhoalueeseen, koska ei ole telkkaria, radionkin heitin roskiin jo edellisessä muutossa, ja internetin uutisista selaan vain dailyrottenia (yleensä). Ellei Radio Cityssä kailotettaisi aina tietyin väliajoin parin sekunnin verran uutisia, en varmaan koko hommasta tietäisi.

Mutta totta - miksi helvetissä, jos jossakin Ranskalaisessa Guyanassa tai Tulimaassa sattuu bussi törmäämään lampaaseen, on varmasti ensimmäisenä uutistoimiston selvitettävänä se, oliko kyydissä mukana suomalaisia, ja jos oli, olivatko he humalassa ja selvisivätkö hengissä (sitten vasta uutisoidaan kuskin, lampaan, auton ja muiden matkustajien kohtalosta).

Mielestäni tästä voisi vetäistä muuten myös hupaisan johtopäätöksen, jos vain ensin tutkisi suomalaisten todennäköisyyttä edustaa kansallisuuttaa isoissa, ja vähän pienemmissäkin luonnontuhoissa, tapaturmissa, tai terroristi-iskuissa:
Jos prosentit ovat korkeat, olemme me suomalaiset kyllä maailman vittumaisimmalla tuurilla siunattua kansaa. (Mutta senhän me jo tiedämme, että eipä tarvitse paljoa tätäkään asiaa enää tutkia. Hiljennytään.)

1:44 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

mä huomasin just että jonkun esi-muumin "pahaa joulua" -kampanjahan se vain tuotti tulosta tsunami-muodossa...veikkaan että useilla sadoilla tuhansilla ihmisillä on ihan vitun pahaa joulua nyt.

olinpa niin ilkeä että pysyttelen anonyyminä vaikka kytevä shaisse-blögin inhoni alkaa valjeta suurille massoille oman blogini rivien välistä . sooner or later.

6:09 ip.  
Blogger kew said...

(p.s. Joulu meni jo.
Veikkaisin että lähemmäs satoja tuhansia ihmisiä kuolee ja kärsii emotionaalisesti, fyysisesti, tai molempia joka päivä. Näiden kärsivien ja kuolevien sukulaiset mukaanluettuna määrä on valtava. Tuska, ahdistuneisuus, kaaos ja epätoivo ovat tänä päivänä arkipäivää useimmissa maailmankolkissa ainakin jossakin muodossa, kuin meidän länsimaalainen nukkuva moraalimme, joka havahtuu vasta kun sitä läimäistään naamalle niin lujaa että senkin on pakko ottaa 'globaalia vastuuta'. Henkilökohtaisesti, tunnen empatiaa uhrien omaisten puolesta, mutta mielestäni kriisienhallinta länsimaalaisten näkökulmasta on kaksinaamaista ja tekopyhää.) - osoitettu edelliselle postaajalle.

6:21 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home