keskiviikkona, marraskuuta 10, 2004

Natsi-Elina

Piristävät aina meikäläistä ihan kummasti nuo Hapulin Mintun jorinat. On tavallaan lohdullista, mukavaa ja ennen muuta oikein että ihminen, joka esiintyy tämmöisenä, noh, miksi-tuota-nyt-sanoisi, naisasianaisena, kirjoittaa niin usein niin avoimen fasistisia ja jopa psykopatiaan saakka julmia kirjoitelmia. Siitä tulee semmoinen kiva olo, jossa vaan toteaa itsekseen hiljaa että "Hienoa! Näin pitää olla. Luomakunta on harmoniassa, kaikkeus äärimmilleen täynnä tyhjää ja Zen on ei-ole. Hei jätkät, kattokaa! Maapähkinöitä! Mmmm, namia! Taidanpa laskeutua puusta..."

Myötäsyntyisen naisellinen tapa halveksua ja vihata heikompiaan, sekä aidosti suuttua heidän heikkoudestaan on aina kaunista katseltavaa. Siksi pidänkin niin kovin huonojen saippuasarjojen aatelia edustavan Salkkareiden henkilöhahmosta nimeltä Elina Ekholm. Ilmetty Minttu! Olen pitkään nimittänyt Elinaa Natsi-Elinaksi, sillä Mintun tapaan tuo hahmo ratkaisee kaikkien ihmisten ongelmat yli-ihmiskäsityksen mukaisella vahvemman oikeudella, johon on hienosti liitetty merkillisen perverssi eettinen koodekki, jossa "yleensäkin on säälittävää vinkua turhanpäiväisiä ongelmiaan ja kaikki murhaajat pitäisi vittu tappaa!".

Tietysti omien ongelmiensa edessä Elina pysähtyy, murtuu syvästi, ei voi ymmärtää, miten joku voi olla noin julma ja miten väärin joku toinen teki, kulkee hetken aikaa marttyyrin vihansekainen ilme kasvoillaan kunnes löytää itsensä jälleen vahvana ja upeana naisena joka ei tarvitse ketään ja joka ei koskaan enää voi luottaa toiseen ihmiseen, mutta on valmis elämään vahvan ja upean naisen upeaa elämää sekä jakamaan viisauttaan kaikille tyhmyttään heikommille (mutta silti potentiaalisen vahvoille ja upeille) naisille.

Fasistinen pahuus pyörittää tätä maailmaa, lapset. Eikä se ole ollenkaan huono asia, jos sitä oikein miettii. Minä ainakin tunnen itseni rikkaaksi, koska olen saanut tässä elämässä tuntea niin monta Natsi-Elinaa.

Siitä suuri kiitos Vaalenpunaiselle Yksisarviselle Patterin Takana.


6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kiitos suorastaan täydellisestä väärintulkinnasta:)

On olemassa totuuksia (kärsimys ja kituminen ei ole Rakkautta ja Rakastamista), joiden sanominen toki on
kovasti julmaa joidenkin mielestä. Minusta kun lähes jokainen täysi-ikäinen suomalainen voi tehdä jotain
elämänlaatunsa parantamiseksi, erityisesti jos
kärsimyksen syy on ikävä poika-/tyttöystävä.

Fasistisuus, natsismi ja psykopatia ovat sanastoa,
joka kertoo mielestäni enemmän sinusta lukijana kuin
minusta kirjoittajana. Toki on sekin vain oma näkemykseni, kuten myös se, että itseä heikompia tuetaan
ja pienempiä puolustetaan.

Itse en Salkkareita seuraa, olen kuvitellut että niitä
katsovat vain 10-15-vuotiaat teinitytöt. Hyvää talven alkua, lämpimin jorinoin Birdy.

1:45 ip.  
Blogger Mikko said...

Buhahaa! Totuushan on myös se, että sua, Minttu, vaan ärsyttää surkeat ja heikot ihmiset, joita sun omasta mielestä pitää, kröhöm, tukea, esimerkiksi vaikkapa napakalla potkulla. Se on niiden surkimusten omaksi parhaaksi.

Olet sitäpaitsi kuvitellut täysin väärin: Salkkareiden mainostauoltahan siis tavoittaa viime kevään tuloksiin perustuvan nettopeittoarvion mukaan 79% perheen ostopäätöksistä päättävistä 30-50 vuotiaista (keskimäärin 2,5 kertaa kun spottia toistetaan päivittäin 12 päivän kampanja-ajalla).

Sarja tarjoaa myös mukavan aiheen vaikkapa kansalliselle ATM-keskustelulle, esim. täällä:
http://aaretontylsyys.blogspot.com/2004/10/tvn-parisuhdeoppikatsaus.html

Sähän voisit vaikka osallistua ja ehkä jakaa vähän oikeutta? Totuuksia! Iskuja! Jumalauta-nyt-kyllä-kävelet-äläkä-selitä-ettei-sulla-oo-jalkoja! Luuseri! Raukka!

Räyh!

2:24 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ok, tuli selväksi. Kun joku päättää, että edustan anti-Kristaa, se pitää linjastaan kiinni vaikka henki menisi.
Siitä vaan sitten, mitä sitä käsityksiään suotta muuttamaan.

Vastakommenttisi muut jupinat olivat sen verran pipiä osastoa, että josko jätetään sitten tämä tähän. Kiitos näkemiin hyvästi. B.

3:59 ip.  
Blogger Mikko said...

Pipiä osastoa sen Birdyseni kuuluu ollakin. Pipi osasto on juuri sitä, mitä haluamme edustaa tällä Hämärässä länkytyksessä. Ilman Pipiä osastoa emme vain kerta kaikkiaan tulisi toimeen.

Pipi osasto on myös sitä, mitä sinäkin haluat päivästä toiseen katsella, kuunnella ja lukea. Ei sinun olisi pakko, mutta sinua näköjään ajaa siihen jokin tarve, jolle et voi etkä uskalla sanoa ei. Pipi osasto on aina valveilla. Pipi osasto tarkkailee sinua. Mieti, mitä sanot, sillä Pipi osasto kuuntelee.

Viva la Pipi osasto!

4:32 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

eläköön kaikki natsi-elinat, indeed.

Lager Liekki

12:47 ip.  
Blogger Keku said...

On noi Elinan stoorit niin pitkiä, että en ikävä kyllä jaksanut lukea kokonaan. Mutta koin että minua miestä siellä määriteltiin. Siksi voinkin lainata kommenttini toisaalta, jossa koin että miehiä määriteltiin.

---clik---
Joo. Sanon. Vaan vielä, että. Kun joku kirjoittaa "Miehet sitä tai tätä" se aiheuttaa minussa melkein automaattisesti vastareaktion: eipäs kuin juuri päinvastoin. Minä en nimenomaan ole sitä. Koska ihmisenä en halua, että minua lokeroidaan. Minä olen ihminen. Pienellä i:llä. Mutta jos kerran nainen laukoo, että miehet sitä, miehet tätä - edelleen jatkoit toitottamista miehistä ja miesten maailmoista. Niin koen, että minua lokeroi joku joka ei tunne minusta yhtään mitään
---clik

(ja varsinkin Birdyn teoritisoinneissa tilanne on juuri näin: hän ei tiedä minusta mitään, mutta määrittelee minua vain siksi, että olen mies - ja ainoa mitä siitä voidaan päätellä on, että minulla on munat; _kaikki_ muu siitä päätelty ihmisyyteeni liittyvä on stereotypistä ihmisyyteni typistämistä ja raiskausta ja ennakkoluuloa).

--clik jatkuu
Ja jos se on nainen, niin joudun kokemaan, että se ei pidä minua miehenä, koska en ole hänen määritelmiensä mukainen. Siksi tuollaiset uskottelut saattavat johtaa siihen, että roolimalleja omaksutaan, koska luullaan, että ne tekevät miehisemmiksi. Jos olet itse ennenkaikkea ihminen. Niin etkö tunnista samanlaista puolta itsessäsi? Että aina kun saat lukea lehdistä, että 'naiset tätä ja tota' niin koet, että sinua lokeroidaan? Tai tietysti jos luet itsetuntoa siveleviä naiset sitä ja tota (parempia), niin uskottelet, että se on totta. Mutta skeidaa sekin on. Ja se sitä vasta onkin ;)
---clik loppu

Vielä vois jatkaa: Että mies-nainen taistelupari on samanlaista mustavalkoista maalailua kuin kommunisti-kapitalismi ja monet monet muut me-ne jaot, joilla saadaan aikaiseksi Me ja meidän vihollinen Ne.

11:17 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home