tiistaina, syyskuuta 28, 2004

Hautausmaan haamuja 1

Hämärän länkytyksen tiistaina ilmestyvä sunnuntaisarja Hautausmaan haamuja käynnistyy kaikkien b-sarjojen tapaan todellisella rimanalituksella lupaavan prologin jälkeen jättäen pyhän lukijakolminaisuutensa (1. 2. ja 3.) kitumaan apatiassa ja toivomaan, että taso paranisi heti pian kolmannen tuotantokauden jälkeen, sillä Haamujen ohjelmapaikalla kun ei ilmesty yhtään mitään vaihtoehtoista ja liikahtaminen näytön äärestä olisi tietenkin rasittavaa.

Hautausmaan haamut -sarja kilpailee katsojista siis verissä päin mm. omalla irc-kanavalla ainoana läsnäolijana idlaamisen, Frontal Assaultin tissienpyörittelyn ja Päivän TP -peukunkynsien selaamisen kanssa. Kova on kisa, mutta teemme parhaamme.

Hauta: Mediaopiskelijaksi Lapin yliopistoon
Mainoksen tilaaja: Lapin yliopisto / Taiteiden tiedekunta
Media: City-lehti 1/1 sivu
Kuolinsyy: "Tää voi olla ehkä vähän liikaa"
Linkki: ei linkkiä, sori (ehkä myöhemmin)

Taustatilanne: Muutamaa tuntia ennen aineiston toimitusajankohtaa saamme toimeksiannon tutulta yliopiston henkilöltä. Kyseessä on opiskelijoiden rekrytointimainos mediakulttuurin koulutusohjelmaan. Mainos saa briefin mukaan olla humoristinen, kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Lupaamme "katsoa mitä voimme tehdä". Huom. mediana siis City.

Mainoksen kuvaus: Kuvassa on bikineihin pukeutunut naishenkilö. Kuva on rajattu kaulasta alaspäin, noin napaan saakka. Alla on teksti:

Lapin yliopiston mediaopiskelijoilla on tunnetusti isot tiedot.


Teksti jatkui: Kiinnostaako viesti itsessään vai tapa millä se välitetään? Lapin yliopistossa voit opiskella audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa... jne.

AD:n perustelut: "Siis, tää ottaa niinku kantaa tähän mediaan. Siis, että jos nyt halutaan sellasta jengiä opiskelemaan, jotka tän tajuu. Niinku että tässä nyt on näitä tasoja. Ei tää mitenkään oo naista halventava. Me tykätään naisista. "

Asiakkaan tuomio: "Ei tätä voi tehdä. Ei millään."

Lopputulos: Ei tehty. Lopullisen mainoksen teki toimiston web-puolen konseptisuunnittelija myöhään illalla, paria tuntia aineiston toimitusajankohdan jälkeen. Tuli huono. Julkaistiin. Tehoa ei kai mitattu. Ketään ei kai kiinnostanut.

R.I.P