perjantaina, syyskuuta 10, 2004

Kyllä mainosmies keinot keksii

Muutama onneton lurjus tällä byroossa odottaa kovasti ensi viikon tilipäivää. Allekirjoittanut länkyttäjännekin on taas onnistunut hävittämään rahansa turhuuden markkinoille. Kaupustelin täällä toimistollakin sitten eilisen silkkipainoharrastepuuhasteluhetken tuotelmia ja sainkin yhden paidan kaupaksi. Siinä tuli sitten puhetta meistä taajaan sippiin vilahtelevista mainosmyyristä ja kuulin ehkä tähän asti parhaan tilipäiväänsinnittelyvinkin, joka tulee tässä.

Tilanne: tilipäivään on työviikko, eli maanantaista perjantaihin, ja mieli tekisi esim. syödä, ottaa ehkä pari olutta sekä hankkia taloustarvikkeita, kuten tupakkaa ja kahvia. Mitä tehdä? Tarvitaan pankkikortti. Siis oikea sellainen, elektroniikkavisat summuut teinipelleilyt eivät kelpaa – sekä baari, jossa kortin käyttäjä nauttii kanta-asiakasstatusta (tämä ei liene mainosmiehelle tai edes -naiselle ongelma). Mutta. Eipäs mennä asioiden edelle. Korttia siis ei suinkaan haluta viilata holtittomasti niin, että tili menee miinukselle, vaan kansalaisluottamus sekä suhde pankkiin halutaan säilyttää myös jatkossa. Toiminta: ensimmäisenä päivänä (maanantai) mennään baariin, tilataan olut, höylätään kortilla 10e. Thats it. Juodaan olut, ostetaan loppurahalla mitä ostetaan. Seuraavana päivänä sama toistetaan, mutta tällä kertaa kirjataan summaksi 20e, josta 10e käytetään. Ja, tässä seuraa homman hienous: mennään pankkiin ja talletetaan 10e omalle tilille, joka ei siis suurella todennäköisyydellä ole vielä ehtinyt mennä miinukselle. Tadaa! Tätä tosin joudutaan sitten jatkamaan, kunnes tilipäivä lopulta koittaa, koska seuraavana päivänä täytettä tilille vaaditaan siis jo 20e – ja tietysti pitäisi myös syödä, käydä oluella jne.

Kaavassa ei oikeastaan ole muuta vikaa kuin se, että joissakin baareissa voi tuo kerralla höylättävän summan katto nousta vastaan, jolloin tuon kikkailevan luovuuden lippaan ja suurten ideoiden isän homma ns. kosahtaa.

Mutta riskejähän on elämässä otettava, sano.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olen varmaan vähän hidas, mutta en kykene ymmärtämään mikä järki tuossa on.

1:45 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tämähän on syy siihen, miksi rulettipöydissä on panoskatto. Muuten voisi aina tuplata panoksen ja laittaa kaikki rahat 2:1-takaisinmaksavalle merkille.

Eikö?

OlliS
http://iki.fi/dst/blog/

2:57 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

sosQ tässä terve!kävin nyt lukeen tän. toi nyt sait yhen blokin. en vain tiedä miten tää paska toimii. pitää juoda lisää kaljoo...
tv: sosq from rollo rok siti

8:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home