sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Merkintä

Niin, ajattelin tehdä blogimerkinnän, pitkästä aikaa.

Niille, jotka odottavat jotakin hauskaa läppää, illustratiivista kieltä, leikittelyä tai poimintoja babylonin huorien salatusta todellisuudesta, haluan osoittaa pahoitteluni, koska minulla on asiaa.

Olen nimittäin tullut siihen tulokseen, että teitä kaikkia niistä Länkytyksen lukijoista, jotka putoavat määrittelyyn ATM (luullakseni iso prosentti), vaivaa perisynti.

Tai pari.

Joten, pitemmittä johdatteluitta, se on tyypit saarnan paikka.

Teille, netissä ruikuttavat ATM:t, on luvassa ainoastaan helvetin ikuinen kuolemattomien sielujen tuskaisa rasvapoltin, vielä sen yksin eletyn elämän jälkeenkin, jos ette ota opiksenne. Nimittäin, teitä vaivaa perisynti nimeltä ylpeys.

Aivan samaan tapaan kuin kritisoimanne kaunotar jättää teidät seinäruusuksi öyhöttävän bodarin tieltä, te ette huomioi ihmisiä, jotka eivät mielestänne täytä teidän ykköspreferenssiksenne nostamianne vaatimuksia - älykkyyttä ja luonnetta, jonka kanssa luulette, ja huomatkaa luulette, pystyvänne selviytymään edes kohtalaisesti. Jotkut teistä ylpeilijöistä vieläpä peräänkuuluttavat naista, joka ei tupakoi, ollen varsin tiukkoja juuri tästä vaatimuksesta, mikä mielestäni lähentelee pakkoneuroosia. Menkää nyt itseenne, oikeesti, pojat! Ihminen ei ole havaittavien ominaisuuksiensa summa. Ei oikeesti hei oo! Ette te perkele voi elää elämäänne millään lailla ollen edes kohtuullisesti tyytyväisiä siihen, että olisitte edes yrittäneet kunnolla, jatkamalla tuota järjetöntä elämän kirjallisuustutkimusta.

Ei teille empiria sano yhtään mitään, hä?

Mun mielestä, nimittäin, teillä on edessänne täysin mahdoton tilanne. Ette te kerta kaikkiaan vaan voi onnistua löytämään itsellenne sitä elämänkumppania, joka tällä hetkellä ei mielestänne huoli teitä vaan sen öyhö-öyhö-amisbodarijuopon, joka hakkaa sitten sen naisen, lapset ja isoisän. Ette voi, koska teitä vaanii ylpeys. Luopukaa siitä veljet - ja ottakaa elämäänne intellektuaalinen nöyryys (metodinen alemmuudentuntokin auttaa) ja huomaatte kuinka elämä alkaa hymyillä.

Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että teidän tulisi samaistua kaunottarenne ihannoimaan miestyyppiin. Enhän minä halua teitä kadotukseen johdattaa. Pikemminkin, olisi huomioitava enemmän ominaisuuksia, jotka saattavat johdattaa teitä ylpeyden syntiin, mikä estää teitä saavuttamasta teille kuuluvaa onnea. Jos esimerkiksi vaikkapa ette voi sietää tupakoivia naisia, hankkiutukaa heidän seuraansa ja opetelkaa tulemaan toimeen heidän kanssaan (ei, ei tarvitse aloittaa tupakointia). Jos taas lapsellinen tyhmyys ja suoranainen banaalius suututtaa teitä, tehkää siitä itsellenne ilo. Ettekö pidä hevilutkista? Teidän tulee alkaa käyttää aikaanne tiloissa, joita he kansoittavat. Masentaako mielestänne pinnallinen elämänkatsomus teitä? Pyrkikää keskustelemaan pelkästään Seiskan tai Iltalehden käsittelemistä asioista ja unohtakaa totutut tapanne (itsekkyys!) edes hetkeksi. Ylpeydestä vapaa ATM on entinen ATM! Opetelkaa pois kognitiivisen yläluokan inhoittavista perisynneistä (tiedätte kyllä mitä tarkoitan vaikka käsittelenkin tässä vain yhtä) ja huomaatte kuinka elämällä on teille yllättäen tarjottavana uusia asioita (ei, ei tarvitse ryhtyä käyttämään huumeita).

Teistä ylpeilijöistä kukaan ei voi oikeasti sanoa, että todella voisi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä yhtään kenestäkään, perustuen poissulkevaan tapaanne järjestää ihmisten välisten suhteiden avaruutta. Se taas johtuu jo edellä mainitusta empiiristen havaintojen summan riittämättömyydestä. Ja myös siitä, että teiltä alunperinkin jäävät, hei, ne havainnot puuttumaan.

Koska olette syntisiä ja pahoja.

Hävetkää!

(Ja tehkää parannus!)

Ai niin. Ja tämä oli kuin olikin ns. kännipostaus. Mutta EI SE SITÄ TARKOITA etteikö teidän tulisi katua! Katukaa ja ottakaa opiksenne, niin teidän on nuorten naisten valtakunta.

4 Comments:

Blogger Tony said...

Hieno kirjoitus. Yksi asia jäi vaivaamaan.

Tuota, mikä tai mitä on ATM?

3:43 ip.  
Blogger Tony said...

Ja vielä toinenkin juttu. Lainasin tästä postauksestasi yhden virkkeen omaani. Liittyi yhteen meemijuttuun. Näin ikään kuin haastan sut meemiin.

5:51 ip.  
Blogger Panu said...

Aivan samaan tapaan kuin kritisoimanne kaunotar jättää teidät seinäruusuksi öyhöttävän bodarin tieltä, te ette huomioi ihmisiä, jotka eivät mielestänne täytä teidän ykköspreferenssiksenne nostamianne vaatimuksia - älykkyyttä ja luonnetta, jonka kanssa luulette, ja huomatkaa luulette, pystyvänne selviytymään edes kohtalaisesti.

Olet sitten sinäkin joutunut Birdyn propagandan pauloihin. Selvä homma.

2:54 ip.  
Anonymous Nea said...

Hillitty kätten yhteen läpytys, lähinnä siitä syystä, ettei kohtauksen jäljiltä kykene parempiin suosionosoituksiin. Suuri osa käsistä yrittää vieläkin toipua saamastaan kohtelusta kirjoitusta lukiessa, käyttökelpoiset osat hytkyvät kammottavalla tavalla.

4:38 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home