tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Pukki ja Petteri

En tiedä katsoiko kukaan tätä, mutta koska sesonki on luonamme pyytäisin hetken tarkkaavaisuutta. Nämä kuvat kannattaa nimittäin syövyttää sinne myöhäisaivokuoren takapoimuihin, elleivät jo siellä ole.

Olen muuten kuullut, että Rovaniemellä safari- ja ohjelmapalveluyritysten henkilökuntaa neuvotaan tietynlaiseen hienovaraisuuteen poronlihan syömisen suhteen, koskapa turismolla saattaa hyvinkin olla tunneside moiseen elukkaan.

Mielestäni metsässä juoksevien puolipösilöiden luontokappaleiden syöminen on ylevää. Ja sitäpaitsi kiistatta erottamaton osa arktisten alueiden kulttuuria. Se muodostaa myös vakaan pohjan yksilön elintapojen, maailmankatsomuksen ja parinmuodostuksen lainalaisuuksille, joita säätelevät paitsi geenit, myös pohjoiskalotin varsin vittumainen asento lähimpään tähteen nähden – vaikkemme sitä aina myöntäisikään.

Siksi olenkin tällä päivämäärällä ehdottanut, että ainakin Joulupukkihotellin ja Pohjanhovin tulisi ravintolasaleissaan ottaa käyttöön menetelmä, jossa ainakin kaikkien ameriikkalaisten ja muidenkin mahdollisesti typeriä ja epäkäytännöllisiä tunnesiteitä aivoissaan hautovien turistien annos katettaisiin seuraavan helposti muistettavan laulun saattelemana.

Rudolf The Rednose Reindeer,
with a nice mushroom sauce.
Rudolf The Rednose Reindeer,
very good with po-ta-toes!

Se se vasta olisi aitoa Lappia se.